Tabăra de Artă pentru copii Vălenii Șomcutei – Șomcuta Mare – Maramureș Ediția a VIII-a 17 iulie 2016

Posted by

Duminică 17 iulie s-a încheiata a VIII-a ediție a “Taberei de Artă pentru copii Vălenii Șomcutei”, județul Maramureș, care a funcționat începând cu data de 4 iulie. Tabăra a fost organizată prin grija familiei Cristina și Ionel Vitoc de către Fundația Culturală “Carpatica”.
Scopul taberei – “cunoașterea mediului în care trăiesc copiii prin artă și muzică”.
Ca și în edițiile anterioare, pentru educarea copiilor au fost invitați profesori de prestigiu:
– prof. univ.dr. Constantin Rîpă – muzicolog, compozitor, dirijor;
– prof.univ.dr. Mircea Ardeleanu – percuționist de renume internațional;
– lector univ.dr. Marina Simionescu – canto;
– Ileana Horoba-Danci, artist plastic, ceramist;
– Claudiu Sfara – profesor desen și pictură;
– Ionuț Horoba-Danci – fotografie.
În cadrul taberei s-au predate ore privind comportamentul în societate, istoria și geografia locului, protecția mediului, primul ajutor, noțiuni practice de preparare a “plăcintei crețe” și mulsul vacii.
Copiii au beneficiat de ore de recreere distractivă la ștrand, la iarbă verde și vizitarea Muzeului de Mineralogie, Centrul istoric și Fabrica de Produse Ceramice din Baia Mare.
Tabăra s-a încheiat cu expunerea lucrărilor într-o expoziție și un concert-spectacol susținut de copii și Corul Bărbătesc din Vălenii Șomcutei “Cântecele Chioarului”.
La festivitate a participat primarul orașului Șomcuta Mare, președintele Consiliului Județean Gabriel Zetea, precum și invitați speciali ai organizatorilor: academician Marius Porumb, actorul Dorel Vișan, directorul Bibliotecii “Petre Dulfu” Baia Mare, Dr. Teodor Ardelean, mezzo-soprana Lavinia Bocu, jurnalista Michaela Bocu, de la ziarul “Făclia” din Cluj Napoca.

Studio Achim - iul. 21, 2016 | Fără categorie
Tagged | , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply