Tabăra de artă pentru copii “Vălenii Şomcutei” 2018

Posted by

În prima parte a lunii iulie a acestui an, Fundaţia Culturală „Carpatica” din Cluj-Napoca, preşedinte arhitectul Ionel Vitoc, a organizat în Vălenii Şomcutei, satul său natal, a zecea ediţie a Taberei de artă pentru copii Vălenii Şomcutei. Proiectul a fost realizat în parteneriat şi cu sprijin financiar acordat de Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Local şi Primăria oraşului Şomcuta Mare.

În tabără au participat 27 de copii din România, Franţa, S.U.A. care sub îndrumarea profesorilor responsabili de ateliere au desfăşurat activităţi din varii domenii artistice; Bumb Sorina a condus atelierul de modelaj şi grafică, Cosma Dafin pictură şi desen, Marchiş Cristina igienă alimentară, Viorel Nimigeanu pictură, Răzvan Paşca muzică şi cor, Emanuel Prata chitară, Adrian Strâmtu actorie şi dans, Amalian Tentiş textile, Cristina Vitoc tradiţii locale.
Copiii participanti pe lângă activităţile specifice taberei au vizitat oraşul Baia Mare, au participat la şedinţe de echitaţie la manejul de la Curtuiuşu Mare, iar duminică, 15 iulie, au organizat spectacolul de închidere a ediţiei a zecea a taberei de artă de la Vălenii Şomcutei.
In faţa spectatorilor a părinţilor, buinicilor prezenţi în sala Căminului Cultural din Vălenii Şomcutei, copiii artişti au prezentat un spectacol alcătuit din deprinderile artistice acumulate în perioada taberei, interesante fiind exponatele cu produsele realizate de copii, desene, picturi, obiecte de ceramică şi modelaj în lut, imprimeuri pe textile (tricouri) toate apreciate în mod deosebit de participanţi.
Ionel Vitoc a oferit pentru spectatori şi copiii participanţi o surpriză, întâlnirea cu deosebitul om de cultură, actorul patriot Dorel Vişan.

Sursa text: graiul.ro

Studio Achim - aug. 7, 2018 | Fără categorie
Tagged | , , , , , ,

Leave a Reply