CORALA ”BUCIUMENII CHIOARULUI” ÎN CONCERT LA BISERICA SFÂNTUL GHEORGHE DIN CURTEA DE ARGEȘ (PARTEA A II-A)

Posted by

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză, a primit cu bucurie Corala ”Buciumenii Chioarului” veniți într-un pelerinaj muzical în Cetatea Basarabilor.

Asociația Corală „Buciumenii Chioarului” din Șoncuta Mare, Maramureș a fost însoțită de doamna Silvia Mărieș, președinta coralei și de Părintele Virgil Jicărean, Consilier Patrimoniu și Pictură Sacră în Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Sub bagheta seminaristului, Gelu Hotea, cei 50 de membri ai coralei au concertat în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Municipiul Curtea de Argeș.

Corul a dat răspunsurile la strană în cadrul Sfintei Liturghii, iar la final a susținut un concert de muzică religioasă și patriotică specifică Țării Chioarului.

Ei s-au închinat și au cântat pricesne la Biserica Domnească unde au fost întâmpinați de Părintele Consilier Administrativ, Nicolae Dinică. Apoi au înălțat o rugăciune la Mânăstirea Sfântului Neagoe Vodă Basarab și la Sfânta Muceniță Filoteia.

Corala din Buciumi a luat naștere în 1933. A obținut de-a lungul timpului o serie de premii și distincții: Locul II la faza republicană în 1982, în 1983 și în 1985, Locul I la Festivalul Concurs „Iacob Mureșianu” Blaj în 1988, Locul III la faza republicană în 1989, Premiul I la Festivalul Concurs de Muzică Sacră de la Orăștie în 1999, Diplomă de Excelență la Gala Festivalului „Țara Chioarului colindă Țara Bârsei” în 2010, Diplomă de onoare pentru valorificarea muzicii corale românești oferită de Societatea Culturală „Avram Iancu” din România, filiala Baia Mare în 2010, Diplomă de onoare la 115 ani de existență a Corului din Șomcuta Mare în 2004.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit pentru regalul muzical care a coborât din Țara Maramureșului și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Frumoasa colaborare muzicală este cuprinsă în calendarul activităților prilejuite de Sărbătorile Argeșului și Muscelului cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, hramul Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș.

Sursa: eparhiaargesului.ro

Studio Achim - aug. 28, 2017 | Fără categorie

Leave a Reply